Valitse sivu

TERASSIN PESU Vanha ja uusi terassi kannattaa pestä ennen käsittelyä erinomaisen lopputuloksen takaamiseksi. Teknoksen Rensa Terrace pesuaineliuos poistaa lian, homeen, leväkasvuston ja muut puuöljyn imeytymistä haittaavat aineet. Puu kastellaan ennen pesua ja aine levitetään pestävälle pinnalle esimerkiksi harjalla tai matalapaineruiskulla. Pesuaineen annetaan vaikuttaa noin 5 minuuttia. Pesutehoa lisätään harjaamalla. Pesuaine ei saa kuivua pestävään pintaan, joten tarvittaessa pinta kastellaan uudelleen pesuaineliuoksella. Lopuksi pesty pinta huuhdellaan huolellisesti puhtaalla vedellä esimerkiksi Kärcherin painepesurilla ja lisävaruste terassipesurilla.

Pestyn pinnan annetaan kuivua noin vuorokausi ennen puun käsittelyä. Rensa Terrace on ympäristöystävällinen ja biologisesti hajoava tuote.

UUSI TERASSI Uuden terassin käsittelyssä tulee huomioida, että painekyllästetyn puun täytyy antaa kuivua kunnolla. Esimerkiksi keväällä rakennettaessa puupinta voidaan käsitellä loppukesästä ja vastaavasti syksyllä rakennettaessa pintakäsittely suositellaan suoritettavaksi seuraavana kesänä. Painekyllästetyn puun ollessa liian kostea, kuullote jää helmeilemään puun pinnalle eikä imeydy.

TERASSIN KÄSITTELY K-Raudasta löydät terassin käsittelyyn muun muassa Cello Terrace- terassiöljy sekä Teknoksen liuotinohenteinen Woodex Wood oil ja vesiohenteinen Woodex wood oil aqua.

Terassiöljyt suojaavat puupintaa kosteudelta, tikkuuntumiselta, likaantumiselta ja sävytettynä myös auringon UV-säteilyltä parantaen pinnan kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä. Purkkikoot 0.9L, 2.7L ja 9L. Terassin käsittely kannattaa ajoittaa lämpimille keleille. Hyvä maalaussää on +15-20’C ja ilman kosteus 50%. Pintakäsittely tulee uusia vuosittain, jotta väri pysyy haluttuna. Puu imee kosteutta parhaiten lautojen päistä, joten ne kannattaa myös käsitellä.

Lisää vinkkejä saat Rovaniemen K-Raudan sisustuksen myyjiltä sekä alla olevasta linkistä:

https://www.k-rauta.fi/inspiraatio-ja-ohjeet/terassivinkit/terassin-oljyaminen/