Valitse sivu

Mikäli suuri remontti ei innosta ja haluaisit kohentaa kotisi ilmettä pienillä muutoksilla, uudistaminen onnistuu pelkästään seinäpintojen tapetoinnilla. Tapetoiminen kuitutapetilla on helppoa, joten sen pystyy tekemään myös itse. Kuitutapetti ei tarvitse vettymisaikaa, kuten paperitapetit. Kuitutapetti on valmistettu polyesteri- ja selluloosakuiduista. K-Raudan valikoiman tapetit ovat kuitutapetteja.

Vanhat tapetit täytyy ensin poistaa seinistä ja siihen helpoin tapa on levittää vanhojen tapettien päälle tapetinpoistoaine. Videolta näet kuinka helppoa tapetin poistaminen on.

Mikäli seinissä on hankalasti poistettava lasikuitutapetti tai epätasainen pohja, kannattaa silloin tapetoida päälle tasoitetapetti.

Tasoitetapetti tasoittaa nimensä mukaisesti seinäpinnan ja sen päälle voidaan maalata tai asentaa uusi tapetti. Tasoitetapetin asennus on helppoa ja säästää aikaa. Seinien ylitasoitusta ei tarvita, joten asennus on myös pölytöntä.

Seinäpintojen kokonaisvaltaiseen tasoitukseen on myös olemassa esimerkiksi Tikkurilalta Presto R- niminen telattava tasoite. Tasoite on nopea levittää telalla isoille pinnoille ja leveän lastan avulla työvaiheet ovat nopeita.

Seinäpintojen pohjatöiden jälkeen tapetoimisen voi aloittaa telaamalla kuitutapetille tarkoitettu seinäliima suoraan seinään. Kuiva tapetti nostetaan rullasta seinälle ja painellaan seinään kiinni tapettilastan avulla. Ylä- ja alareuna siistitään terävällä mattoveitsellä. Seuraavan vuodan voi asetella suoraan seinälle edellisen vuodan viereen ja liikutella vuotaa siinä. Kuviokohdistus onnistuu tämän myötä vaivattomasti.

Tapettien ostovaiheessa on hyvä tarkistaa tapettirullasta symbolit. Jokaisella tapetilla on omat ominaisuudet esimerkiksi valon- ja pesunkestolle. Symboleista näkee myös sen, minkälaisen kuviokohdistuksen tapetti vaatii

Kevään trendit tapettivalikoimissa

Valikoimasta löytyy kukallisia retrohenkisiä hentoja pastellinsävyjä.

Erilaisia puu- ja kivijäljitelmäpintoja sekä itämaista tunnelmaa.

Graafisia linjoja ja kasviaiheisia kuoseja.

Myymälästämme löydät kattavan valikoiman tapetteja moneen makuun.

Lisää tapetteja löydät nettisivuiltamme K-Rauta.fi