Valitse sivu

Keittiön välitilaan on tarjolla paljon erilaisia ratkaisuja, kuten kaakeleita, välitilalevyjä, tapettia, lasia ja jopa puuta. Välitilaan voi laittaa melkein mitä vain, kunhan muistaa huomioida vesipisteen takana kosteudenkestävyyden ja lieden takana kuumuuden. Välitilamateriaalia valittaessa kannattaa ulkonäön lisäksi miettiä myös asennustapa ja puhtaanapito. Joidenkin materiaalien asennuksessa voi tarvita ammattilaista, jolloin taas kokonaiskustannukset nousevat.

KAAKELI JA VERHOILUKIVI

Kaakeli on suosittu välitilamateriaali, joka on kestävä ja helppo pitää puhtaana. Kaakeleista löytyy paljon erilaisia kuoseja ja pintoja. Verhoilukivistä taas saa näyttävämpiä ratkaisuja, mutta ilman suojausta ne imevät herkemmin likaa. Kiillolta löytyy kaakeleiden, verhoilukivien ja saumojen suojaukseen Seal-saumasuoja, joka tekee materiaalit likaa ja vettä hylkiviksi.

 

Kaakelit ja verhoilukivet asennetaan kiinnityslaastilla tai laattaliimalla ja asennus vaatii jonkin verran enemmän aikaa ja taitoa kuin esimerkiksi levyjen asennus. Laatoista ja verhoilukivistä lisää K-Rauta.fi nettisivuillamme.

LASI

Lasin käyttö on yleistynyt keittiön välitiloissa helppohoitoisuuden ja erilaisten mahdollisuuksien vuoksi. Lasin taustan voi maalata, tapetoida tai sinne voi laittaa vaikka omia kuvia. Yleisimmin käytetään kirkasta tai niin sanottua maitolasia, mutta myös värillisiä laseja löytyy. Välitilalasi kannattaa teetättää omien mittojen mukaan lasituotteita valmistavalta yritykseltä.

VÄLITILALEVYT JA –LAMINAATIT

Välitilalevyjä on paljon erilaisia ja niissä on erilaisia asennustapoja. Tähän juttuun otimme kolme erilaista esimerkkiä. Yleisesti ottaen levyjen asennus on helppoa ja ne voidaan laittaa vanhan tasaisen kaakelin tai vastaavan päälle.

 

Cello-keittiön välitilalaminaattia saa kaikissa samoissa sävyissä kuin laminaattityötasoa. Välitilalaminaatti on 7,5 mm paksua ja sitä saa jopa neljä metriä pitkänä. Näin levystä saa yhtenäisen, eikä liitoskohtia tule. Eri värivaihtoehdot löytyvät liikkeestämme, sekä K-Rauta.fi verkkosivuilta.

Fibo kitchen board- levyt ovat laminaattipintaisia vanerilevyjä, joissa on vesieristys valmiina rakenteessa. Levyt voidaan asentaa joko ruuvaamalla tai käyttämällä valmistajan asennuslistaa. Fibo-levyt ovat 60cm leveitä ja ne yhdistetään toisiinsa lukkoponttien avulla.

Välitilalevyistä löytyy myös alumiinisia vaihtoehtoja. Alumiinisen välitilalevyn hyviä ominaisuuksia ovat iskunkestävyys ja helppo asennus. K-Raudasta saatavat Alucon levyt työstetään asennuspaikalla ja kiinnitetään joko liimaamalla, ruuvaamalla, niittaamalla tai kannatinlistoilla. Levyihin on mahdollista saada myös kulma- ja päätylistoja. Jos kiinnostuit alumiinisesta levystä, niin kysy lisää liikkeestämme.

MUITA VAIHTOEHTOJA

Paneelia käytetään keittiön välitilassa yleensä silloin, kun halutaan jatkaa samaa linjaa muiden kodin seinäpintojen kanssa. Paneelit täytyy muistaa suojata aina kosteutta hylkivällä lakalla tai vahalla.

 

Kaakelimaaleilla saa nopeasti uutta ilmettä vanhoihin kaakeleihin. Ennen maalausta kannattaa ottaa vanhat silikonit pois ja pestä pinta maalipesulla.

Onko sinulle tulossa uusi keittiö ja mietit eri vaihtoehtoja tai kiinnostaisiko tehdä pientä pintaremontti vanhaan keittiöön? Tule tutustumaan erilaisiin välitilamateriaaleihin myymäläämme tai tarvittaessa varaa aika suunnittelijalle ajanvarauspalvelustamme: http://ajanvaraus.k-rauta.fi/