Valitse sivu

Vappuna kaivetaan viimeisetkin grillit talviteloilta. Aktiivisimmat käyttävät toki grilliään läpi vuoden. Grillin puhdistus on oleellinen asia, jotta maittavan ruuan valmistus onnistuisi. Oikealla ja riittävällä puhdistuksella pidennetään myös grillin käyttövuosia. Jos kuitenkin se peitteen alta paljastuva grilli on jo aikansa elänyt, niin otahan suunta Suomen Suurimpaan Grillikauppaan K-Rautaan. Meillä Rovaniemellä on runsas valikoima eri valmistajien grillejä ja grillaustarvikkeita.

Meiltä löytyviä merkkejä ovat mm. Napoleon, Weber, Muurikka, Cello, FXA, Mustang, Lucifer ja Landman.
Osoitteessa www.k-rauta.fi/krillaa voit testata minkälainen grilli sinulle parhainten sopii ja samalla osallistut grillin arvontaan.

Grillit voidaan jakaa kolmeen pääryhmään energialähteen mukaan:

  • Kaasugrillit
  • Hiiligrillit
  • Sähkögrillit

Omaksi ryhmäkseen voidaan luokitella savustimet, Kotakeittiöt ja Valugrillit, joissa voi polttaa myös puita.

Se mikä itselle parhaiten sopii on täysin makuasia. On hyvä kuitenkin miettiä grilliä hankkiessa:

  • kuinka monta syöjää tavallisesti on?
  • kuinka useasti grillaa
  •  mitä yleensä grillaan, minkä kokoinen paistoalan tulee olla
  • sopiiko minulle parhaiten emali-, valurauta- vai rosteripinta?
  •  kuinka paljon grillini saa maksaa

Grilli on pitkän ajan sijoitus, jolloin on hyvä ottaa huomioon myös takuuasiat. Napoleonilla on Suomen pisimmät takuuajat; jopa 20 vuotta. Cello-grilleillä takuuaika on 2 vuotta.

K-Raudalla on tarjolla edullinen rahoitus uuden grillin ostajalle. Tarjoamme 6kk korotonta maksuaikaa ja lyhennykset alkaen 50€/kk. Osta siis unelmiesi grilli heti kauden alussa ja aloita herkuttelu jo keväällä.

Myös kotiinkuljetus ja kasaus onnistuvat erillistä korvausta vastaan.

Kaasugrillit

Kaasugrillit ovat toistaiseksi Suomen myydyimpiä grillejä. Kaasugrilli on tehokas, nopeasti käyttövalmis, helppokäyttöinen ja helpompi puhdistaa kuin muut grillit. Kaasugrilleissä valikoima on nykyään niin laaja, että jokaiselle varmasti löytyy mieleinen ja omia tarpeita vastaava.

Hiiligrilli

Hiiligrilli on Suomen toiseksi suosituin grillityyppi. Ne on huokeampia ja yleensä kevytrakenteisempia kuin kaasugrillit. Hiiligrilli on hieman työläämpi käyttää, mutta monelle se on se ”ainoa oikea tapa grillata”.

Hiili vs. briketti?

-Hiili syttyy brikettiä nopeammin ja palaa kuumemmin.
-Briketti on tasalämpöisempi kuin hiili
-Hiili on brikettiä edullisempi vaihtoehto
-Hyvälaatuinen briketti palaa kauan

Sähkögrilli

Sähkögrilli on helppo käyttää, kunhan sähköä on saatavilla. Sähkögrillejä käytetään eniten parvekkeilla.

Ruuanvalmistus grillissä on kesän parasta aikaa. Aina voi kokeilla uusia versioita perinteisistä raaka-aineista. Myös talvella voit loihtia, hyvää ruokaa grillaamalla. Esim. jouluna, kun perinteinen kinkku jo kyllästyttää, voi lopun kinkusta laittaa grilliin kera laatikoiden ja ribsien. Grilli antaa näillekin ihan uuden maun.

Hyvällä esivalmistelu, saat parhaan lopputuloksen kaikenlaisessa grillauksessa. Parhaat grillireseptit k-ruoka.fi/grillaus

Katso myös vinkit grillin puhdistukseen, herkulliset grillausreseptit sekä osta käytännölliset grillausvälineet avuksesi. Kokeile myös pizzakiveä!

Tule tutustumaan laajaan grilli valikoimaan liikkeeseemme!

Kaikki mallit eivät ole esillä nettisivuilla, joten mielenkiintoisia vaihtoehtoja löydät, kun käyt paikan päällä.

TERVETULOA LÄMMIN GRILLIKESÄ