Valitse sivu

Bellan pintamateriaaleiksi valitsimme ulkonäöltään tämän hetken trendien mukaiset, väreiltään vaaleahkot ja kulutusta kestävät materiaalit. Koko asunnon katto materiaaliksi valitsimme kalvopinnoitetun valkoisen Cello sisustuspaneelin hennolla puukuviolla.

Asunnon seinäpinnat tasoitettin Kiillon seinätasoitteilla, jotta maalipinnasta tulisi mahdollisimman tasainen. Kyseessä, kun on 56-vuotta vanha kerrostalo. Seinät maalattiin asunnosta kauttaaltaan Cellon Serra seinämaalilla. Kiiltoaste maalilla on puolihimmeä ja sävynä tikkurilan valkoinen.

Makuuhuoneen takaseinä tapetoitiin Collection for walls sinisävyisellä kuviotapetilla (Vasen kuva) . Olohuoneen tehosteseinäksi valikoitui Feel4home sarjan 2930-5 tapetti, jonka pintakuvio muistuttaa betoniseinää. (oikea kuva) Easy-Up kuitutapettia on helppo tapetoida ja se ei tarvitse vettymisaikaa ennen kiinnitystä, kuten paperitapetti. Kiillon Nowo-liima levitetään telalla suoraan seinään ja kuitutapetti nostetaan suoraan seinälle liiman päälle.

Lähtötilanteessa Bellan lattia oli melko kulunut ja kellastunut parketti. Kuivan tilan lattiapinta-alaa asunnossa on yhteensä noin 56 m2. Vanha lattia teki asunnosta hieman tunkkaisen ja vanhahtavan, joten tähän oli saatava muutos.

Kun lähdimme valitsemaan Bellaan uutta lattiaa, ajatuksenamme oli saada asuntoon valoisuutta, avaruutta ja yhtenäisyyttä. Halusimme saman lattiamateriaalin koko asuntoon (kylpyhuonetta ja saunaa lukuun ottamatta), joten näiden ominaisuuksien lisäksi lattian täytyi olla myös kulutuksen- ja kosteudenkestävä. Nämä kaikki ominaisuudet löysimme Quick Stepin vinyylilattiasta sävyllä tammi sea breeze vaalea, jonka Scratch Guard ja Stain Guard -pintaviimeistelyt suojaavat lattiaa naarmuilta ja lialta pitäen sen helppohoitoisena. Vinyylilattia on helppo asentaa lukkoponttijärjestelmän avulla, eikä erillistä alusmateriaalia välttämättä tarvita, mutta jos äänieristystä halutaan parantaa, niin käytetään toimittajan omaa alusmateriaalia.