Valitse sivu

Purkutyö aloitettiin keittiön kaapistojen irrottamisella. Työ ei ollut niin helppo kuin ennalta olisi voinut aavistaa. Cello-keittiöiden kiinnittäminen tapahtuu kätevästi muutamien ruuvien avulla ja ne seisovat omilla jaloillaan, joten niitä ei tarvitse ”naulata” seiniin. Sokkeleiden ja peitelevyjen purku osoittautui jo suuremmaksi työvaiheeksi. Yläkaappien peitelevy oli ruuvattu ylisuurilla ruuveilla taakse asennettuihin, myös ylisuuriin, lankkuihin. Ne taas oli hakattu toisiinsa 125 mm nauloilla, ja niitä oli paljon. Purkuun tarvittiin suurehko purkurauta ja irrottaminen tapahtui enemmän särkemällä kuin irrottamalla.

Keittiön kaapistojen irrottamisen jälkeen purettiin keittiön ja olohuoneen parketti. Parketti irtosi kohtuullisen kevyesti, vaikka asennuksessa oli käytetty liimaa. Cello-parketteihin, laminaatteihin tai vinyylilevyihin ei käytetä liimaa, vaan ne asentuvat paikalleen helposti lukkoponttien avulla. Seuraavaksi tarvitsimme järeämpää osaamista ja kalustoa, jotta saisimme tehtyä suunnitelmissa olevien oviaukkojen muutokset. Ammattilaiset avasivat uuden oviaukon vaatehuoneesta makuuhuoneen puolelle sekä uuden sisäänkäynnin kylpytiloihin.

Kaiken jätteen ( keittiökaapistot, parketit sekä kivikasat) roudasivat pois Rovaniemen Palloseuran nais- ja tyttö- joukkueet. Tuemme joukkueiden toimintaa ja näin tytöt/naiset saivat joukkuekassaa täydennettyä. Pelaajat saivat samalla hyvän porrastreenin, koska Bella sijaitsee kerrostalon kolmannessa kerroksessa, eikä roskia voinut hississä kuljettaa. Näin siis osallistuimme joukkueiden kuntoharjoitteluun. Myös loppupurkutyöt hoituivat Rovaniemen Palloseuran joukkueiden toimesta. Pelaajien vanhemmista löytyi talkoohenkeä ja he irrottivat kaakelit ja kalusteet kylpyhuoneesta. Loput aloitusvaiheen työt annettiin tulevalle sisustusurakoitsijalle, Vastuuremontti Oy:lle. He purkivat katot sekä parketin alla olleen liimatun muovimaton. Näin Bella saatiin ”riisuttua” ja suunnitelman mukaiset ehostustoimet pääsivät alkamaan.

Julkaisemme seuraavan osan Bellan muutostyöstä blogissamme maanantaina 19.2.2018. Muistakaa seurata blogiamme