Valitse sivu

Lähtötilanteeltaan kohteemme pesuhuone oli pimeä, epäkäytännöllinen ja vanhanaikainen. Neliöitä kylpyhuoneessa on 6 ja uudessa alusta loppuun rakennetussa saunassa 1,5. Tilan sisäänkäynti vaihtoi paikkaa ja entisen sisäänkäynnin tilalle tuli saunaan kulku.

Kylpyhuoneen pintojen purkuvaiheen jälkeen täytyi kaikki pinnat tasoittaa.
Pohjatöissä käytettiin Kiillon lattia – ja seinätasoitteita. Tasoittamisten jälkeen kylpyhuoneeseen tehtiin asianmukaiset vedeneristeet Kiillon vedeneristys tuotteilla.
Suunnitteluvaiheessa pohdimme useampia eri vaihtoehtoja materiaalien suhteen. Tavoitteenamme oli valoisa ja neutraali kylpyhuone, joka olisi tyyliltään tätä päivää.

Ensimmäisenä täytyi miettiä kylpyhuoneen vesipisteiden sijoittelu. Halusimme näyttävän kalusteen, mutta alkuperäisen wc-istuimen paikan vuoksi tilaan ei olisi mahtunut leveää kalustetta. Päädyimme Cellon zelia seinä wc-istuimeen. Näin lattialle jäi enemmän tilaa sekä istuin on ulkonäöllisesti ilmavampi. Wc-Istuimen asennustelineelle täytyi rakentaa kotelointi ja siten putket sai kuljetettua huomaamattomasti koteloinnin sisällä.

3D-suunnitteluohjelman kuva

Kotelon päälle valitsimme laataksi harmaan 30×60 Valserstein kivijäljitelmä laatan. Tämä laatta on samaa sarjaa harmaan kylpyhuoneen ja saunan 10×10 kokoisen Valserstein kivijäljitelmä lattialaatan kanssa. Saumat saumattiin Kiillon saumalaastilla sävyssä tummanharmaa. Kivijäljitelmä laatan elävän sävyinen pinta antaa hyvin anteeksi lialle ja karheuden puolesta laatta ei ole liukas jalalle.
Allaskalusteena toimii täysin vedenkestävä Polarian Laval allaskaluste. Kalusteen 100%:n vedenkestävyyden ansiosta käyttöikä on pitkä. Suunnitellessamme oli selvää, että kalusteessa täytyi olla laatikot ja leveyttä reippaasti säilytystilan maksimoimiseksi. Leveät laatikot (900mm) kätkevät sisäänsä paljon säilytystilaa, jonka vuoksi erillistä yläkaappia ei tarvittu. Seinälle valitsimme 800mm leveän Cello Saga peilin. Pesuallashana valikoitui Cello Modern sarjasta. Seinälaataksi valitsimme kiiltävän valkoisen 20×40 kokoisen Lumi seinälaatan, jotta tilantunnun saisi maksimoitua kiiltävän pinnan sekä valaistuksen avulla. Saumat saumattiin Kiillon saumalaastilla sävyssä marmorinvalkoinen.

Kattoon valitsimme lämpökäsitellyn haapa paneelin, jotta kylpyhuoneen tunnelmaan saatiin myös lämpöä. Kattoon sijoitettiin Eulin interno EUS90WRD alasvalot.

Suihkutilaan valitsimme puolipyöreän 800x800mm kokoisen Cello Albany suihkunurkan kirkkaan värisenä. Suihkutermostaatin ja suihkusetin ilmeen halusimme mukailevan modernia tyylisuuntaa, joten Cellon Modern sarjasta löytyi juuri sellaiset.

Suihkutilaan valitsimme puolipyöreän 800x800mm kokoisen Cello Albany suihkunurkan savunharmaan värisenä. Suihkutermostaatin ja suihkusetin ilmeen halusimme mukailevan modernia tyylisuuntaa, joten Cellon Modern sarjasta löytyi juuri sellaiset.

Uuden kylpyhuoneen sisäänkäynnin oveksi valitsimme lasisen kosteantilanoven, jotta valoa tulee myös oven läpi.

Saunan sisäänkäynnin oveksi valitsimme Cellon savunharmaan lasioven.

Saunan lauteet, seinät ja kattopaneeli ovat pesuhuoneen katon kanssa samaa lämpökäsiteltyä haapaa. Saunan valaistuksena Cellon valokuitusarja. Kiukaaksi valitsimme modernin ulkomuodon omaavan Harvian Vega compact kiukaan. Kiuas soveltuu tilaan pienen kokonsa vuoksi ja kiukaan sai asennettua matalampaan tasoon.

Haaveiletko omasta kylpyhuoneremontista?

Halutessasi suunnittelemme ja toteutamme remonttisi “avaimet käteen”-palveluna.
Tehdäänkö sinunkin kylpyhuoneellesi “Bellat”?

Lisätietoja sisustussuunnittelijoiltamme
Jasmin Piittisjärvi
044-7880223
jasmin.piittisjarvi@k-rauta.fi

Riikka Kasurinen
044-7880891
riikka.kasurinen@k-rauta.fi

Varaa suunnitteluun aika verkossa!

Seuraava julkaisu blogissamme perjantaina 23.2.2018