Valitse sivu

Lähtötilanteessa Bellan keittiö ei ollut tätä päivää, vaan tyyliltään enemmänkin 80-lukua. Alun perin keittiö on rakennettu erilliseen huoneeseen, mutta edellisen remontin yhteydessä keittiön ja olohuoneen väliseinä on purettu. Keittiö oli malliltaan kulmakeittiö ja yläkaapit olivat korkeat, joka loivat tilaan raskaan vaikutelman.

Keittiön materiaalit

Uudelta keittiöltä lähdettiin hakemaan suoraviivaisuutta, ilmavuutta ja muuhun tilaan mukautuvuutta. Toiveina oli myös saareke baaritasolla, jolloin erillistä keittiönpöytää ei tarvita. Keittiöksi valittiin K-Raudan oma Cello-keittiö, jonka mallistosta valitsimme valkoisen täysmattaovi Mukkulan ja tasoksi 40mm paksun ABS-laminaattitason värissä Laava betoni. Yläkaapeiksi valitsimme matalammat kaapit, jotta keittiön yleisilme olisi kevyt.

Kodinkoneet

Uudessa keittiössä kodinkoneita ei lähdetty korostamaan, vaan jääkaappipakastin ja astianpesukone valittiin integroituina malleina ja näkyvät kodinkoneet (mikro ja uuni) otettiin valkoisina kaappien ovivärin mukaan. Löysimme toiveidemme mukaiset kodinkoneet Electroluxin mallistosta. Valkoinen yksinkeirtainen Cello Kronos- Liesituuletin löydettiin K-raudan omasta mallistosta.

Allas

Altaalta haimme modernia tyyliä ja kestävyyttä. Stalan upeissa komposiittialtaissa yhdistyvät nämä molemmat. Pääraaka-aineena on käytetty kvartsia, joten allas kestää hyvin kulutusta ja kuumuutta. Altaan tilavuuden vuoksi siinä on helppo pestä isotkin astiat ja altaan sivusta löytyy myös pieni kaatoallas, johon voi samanaikaisesti kaataa viemäriin menevät nesteet. Keittiöhana valikoitui Cello Modern-sarjasta.

Välitila ja välitilan valaistus

Välitilaan valittiin välitilalevy, joka on helppo asentaa remonttikohteeseen jopa vanhan laatan päälle. Bellan keittiöön parhaimman sävyisen välitilalevyn löysimme Alucon mallistosta. Levy on valmistettu alumiinikomposiitista ja se kestää vesiroiskeita ja kosteutta. Levyn asennuksessa keittiön välitilaan suositellaan liimakiinnitystä ja saumoihin ja kulmiin Alucon omia kulma- ja jatkolistoja. Bellan välitilalevyn väri on Shampanja hopea. Välitilaan haluttiin luoda rauhallinen ja tasainen valo. Airamin mallistosta löysimme led-nauhan, jota on mahdollista leikata 5cm välein haluttuun pituuteen. Led-nauhassa on lämmin valkoinen valo, joka luo keittiöön tunnelmaa. Halusimme saada led-nauhan piiloon, joten valitsimme lisäksi Airamin mallistosta tähän sopivat alumiiniprofiilit. Led-nauha kiinnitetään profiilin sisään, jolloin valo tulee kauniisti ja tasaisesti profiilin läpi.